چانگان - Changan

از Sicar
چانگان
چانگان

چانگان اتومبیل (به چینی 重慶長安汽車股份有限公司) یک شرکت خودروسازی دولتی چینی است که در زمینه تولید انواع خودروهای سواری، مینی ون‌ها، ون‌های تجاری و کامیون‌های سبک فعالیت می‌کند. دفتر مرکزی و کارخانه اصلی این شرکت در شهر چونگ‌کینگ واقع شده است. این شرکت که به نام چانا نیز شناخته می‌شود، بر اساس آمار سال ۲۰۱۰، به‌عنوان چهارمین خودروساز بزرگ چین معرفی شده است.

این شرکت خودروهای سواری خود را تحت برند چانگان طراحی، تولید و عرضه می‌کند. علاوه بر این، چانگان مسئول تولید خودروهای برندهای فورد و مزدا برای بازار چین نیز هست. این شرکت در بخش تولید خودروهای شاسی‌بلند نیز فعال است و این کار را به‌صورت مشترک با شرکت و ایویز تحت برند لندویند انجام می‌دهد.

چانگان با تولید سالانه حدود ۳ میلیون دستگاه خودرو، در کنار شرکت‌های سایک موتور، فاو گروپ و دانگ فنگ موتور، یکی از چهار خودروساز بزرگ چین محسوب می‌شود. سالانه حدود ۱.۴ میلیون دستگاه از محصولات این شرکت به فروش می‌رود که این رقم چانگان را به دومین خودروساز پرطرفدار چین تبدیل کرده است.

تاریخچه چانگان

تاریخچه چانگان
تاریخچه چانگان

تاریخچه شرکت چانگان به سال ۱۸۶۲ میلادی برمی‌گردد، زمانی که این شرکت به‌عنوان یک تولیدکننده جنگ‌افزار در شانگهای تأسیس شد. در طول جنگ چین و ژاپن، این شرکت از شانگهای به شهر چونگ‌کینگ منتقل شد.

چانگان ورود خود به صنعت خودروسازی را در سال ۱۹۵۹ میلادی آغاز کرد. این شرکت در قراردادی با دولت چین متعهد شد که اولین خودرو چینی، به نام چانگ جیانگ تایپ ۴۶، را تولید کند. بعدها چانگان اقدام به تولید یکی از مدل‌های خودروهای سوزوکی ژاپن نیز نمود.

در سال ۲۰۰۹، دو خودروساز کوچک محلی به نام‌های هافی و چانگه به زیرمجموعه‌های چانگان پیوستند. یک سال بعد، سازمان جنگ‌افزارسازی چین مدیریت این شرکت خودروسازی دولتی را به عهده گرفت و از آن زمان چانگان به‌عنوان یکی از چهار خودروساز بزرگ چین شناخته شد.

در سال ۲۰۱۰، چانگان برای عرضه خودروهای سواری جدید، لوگوی جدیدی را معرفی کرد. خودروهای سواری از آن زمان به بعد ۷۲ درصد از تولیدات این شرکت را تشکیل می‌دهند.

چانگان اعلام کرده که از سال ۲۰۲۵ میلادی (۱۴۰۴ خورشیدی) تنها خودروهای تمام برقی تولید خواهد کرد و تولید خودروهای بنزینی، دیزلی و هیبریدی را متوقف خواهد کرد. این تصمیم به دلیل تغییرات سیاست‌گذاری‌های زیست‌محیطی چین است که از سال ۲۰۳۰ میلادی (۱۴۰۹ خورشیدی) تولید هر نوع خودروی غیر برقی را در این کشور ممنوع خواهد کرد.

جوینت ونچر
جوینت ونچر

جوینت ونچر

چانگان موتورز بزرگ‌ترین سرمایه‌گذاری مشترک شرکت فورد آمریکا در چین است. این همکاری در زمینه‌های طراحی بدنه و موتور، از دانش فنی فورد بهره‌مند شده است و به همین دلیل محصولات چانگان از طریق این شریک تجاری در ایالات متحده آمریکا نیز به فروش می‌رسند. فورد یکی از معدود خودروسازانی است که در چین برند جداگانه‌ای (زیر برند) ندارد، چرا که سیاست‌گذاری‌های دولت چین به‌منظور انتقال دانش فنی صنعت خودروسازی به این کشور و تقویت توان مهندسی چین، ایجاد برندهای جداگانه را در نظر گرفته است.

امروزه، دفاتر مرکزی و طراحی چانگان علاوه بر شانگهای چین، در تورین ایتالیا و ایالت میشیگان آمریکا نیز مستقر هستند.

خودروهای چانگان

در حال حاضر، چانگان ۲۴ مدل مختلف خودرو را در خط تولید خود دارد. این خودروها در دسته‌بندی‌های مختلف شامل سدان‌ها و شاسی‌بلندها قرار می‌گیرند و با پیشرانه‌های بنزینی، دیزلی و هیبریدی عرضه می‌شوند. این تنوع در محصولات به چانگان کمک کرده تا در بازارهای مختلف از جمله چین و خارج از آن، موقعیت قابل‌توجهی به دست آورد.

محصولات

چانگان خودروهای خود را با برندهای زیر عرضه می‌کند:

محصولات کنونی

  • چانگان بن‌بن / بن‌بن ئی‌وی
  • چانگان سی‌اس۱۵ / سی‌اس۱۵ ئی‌و
  • چانگان سی‌اس۳۵
  • چانگان سی‌اس۳۵ پلاس
  • چانگان سی‌اس۵۵
  • چانگان سی‌اس۵۵ پلاس
  • چانگان سی‌اس۷۵
  • چانگان سی‌اس۷۵ پلاس
  • چانگان سی‌اس۸۵
  • چانگان سی‌اس۹۵
  • چانگان یونی-تی
  • چانگان یونی-کی
  • چانگان آلسوین
  • چانگان ایدو دی‌تی
  • چانگان ایدو / ایدو بلو / ایدو ئی‌وی
  • چانگان ایدو ایکس‌تی / ایدو ایکس‌تی آراس
  • چانگان لینمکس
  • چانگان رایتون سی‌سی

چانگان چینی در ایران

چانگان چینی در ایران
چانگان چینی در ایران

با وجود تنوع بالای خودروهای چانگان که می‌توانست نظر بسیاری از مصرف‌کنندگان را جلب کند، تنها دو مدل از این خودروها موفق به ورود به بازار ایران شدند. اولین مدل، ایدو (Eado) بود که در سال‌های ۱۳۹۳ و ۱۳۹۴ وارد کشور شد، اما نتوانست به موفقیت قابل‌توجهی دست یابد.

دومین مدل، چانگان CS35 بود که از پاییز ۱۳۹۵ در شرکت سایپا وارد خط مونتاژ شد. البته قبل از این، تعدادی از این خودرو به‌صورت وارداتی به ایران آمده بودند، اما پس از شروع مونتاژ مدل سایپا، قیمت این خودرو کاهش پیدا کرد.

همچنین، شرکت سایپا قصد داشت مدل بزرگ‌تر چانگان CS75 را نیز تولید و عرضه کند، اما به دلیل تحریم‌ها، این برنامه محقق نشد.

چانگان CS35

چانگان CS35 PLUS نسخه فیس‌لیفت شده نسل جدید CS35 است که در سال 2018 معرفی و در 2021 به‌روزرسانی شد. این خودرو پس از آزادسازی واردات در سال 1401، از نیمه دوم 1402 وارد بازار ایران شد. در ایران، این خودرو در دو تیپ 2 و تیپ 3 عرضه می‌شود که تفاوت آن‌ها در آپشن‌های اضافی تیپ 3 است، درحالی‌که مشخصات فنی هر دو تیپ مشابه است. چانگان CS35 PLUS با طراحی جذاب، امکانات داخلی مدرن و ویژگی‌های رفاهی و ایمنی متنوع، جایگاه خوبی در بازار کراس‌اوورهای کوچک ایران پیدا کرده است.