جیلی
گروه هلدینگ جیلی (Zhejiang Geely Holding Group) یک شرکت خودروسازی بزرگ چینی است که بهعنوان هفتمین خودروساز بزرگ چین شناخته میشود. این شرکت تولید خودرو را از سال 1986 در شهر تایژو، استان چجیانگ آغاز کرد. در سال 2005، جیلی وارد فهرست بورس اوراق بهادار هنگکنگ شد. رئیس هیئت مدیره این گروه، لی شافو است.
کمپانی جیلی (که در زبان چینی به معنای خوششانس یا خوشیمن است) یکی از خودروسازان پیشرو چینی است که در سال 1986 توسط لی شافو در هانگژو چین تأسیس شد. جالب است بدانید که جیلی همانند بسیاری از خودروسازان بزرگ جهان، فعالیت خود را در صنعتی دیگر آغاز کرد و سپس وارد دنیای خودرو سازی شد.
این شرکت که یکی از زیرمجموعههای گروه Zhejiang Geely Holding Group به شمار میآید، ابتدا به تولید قطعات یخچال در چین مشغول بود. پس از موفقیت در این حوزه، در سال 1994 با خرید یک شرکت ورشکسته وارد صنعت موتورسیکلتسازی شد. در نهایت، در سال 1997 و با شروع تولید ونهای کوچک، جیلی وارد عرصه خودروسازی شد و به این ترتیب به یکی از بازیگران بزرگ صنعت خودرو تبدیل گردید.
تاریخچه خودروسازی جیلی
سال ۱۹۹۷ تا ۲۰۰۲
جیلی با هدف تولید خودروهای اقتصادی برای مردم عادی، وارد صنعت خودروسازی شد. اولین محصول این شرکت، خودروی هاچبک X9 SUV بود که در سال ۱۹۹۸ به بازار عرضه شد. در سال ۲۰۰۲، جیلی بهعنوان یکی از ۱۰ خودروساز برتر چین شناخته شد.
سال ۲۰۰۳ تا ۲۰۰۷
در سال ۲۰۰۳، جیلی اولینبار محصولات خود را به بازارهای خارجی معرفی کرد. این شرکت در سال ۲۰۰۵ وارد بورس هنگکنگ شد. در سال ۲۰۰۶، جیلی کنترل کامل کمپانی منگنز برنز را به دست آورد و سرمایهگذاری مشترکی برای تولید تاکسیهای لندن در شانگهای ایجاد کرد. سال ۲۰۰۷، جیلی وارد عصر جدیدی با تمرکز بر کیفیت و تکنولوژی شد و استراتژی "جهانیشدن" را معرفی کرد.
سال ۲۰۰۹ تا ۲۰۱۴
در سال ۲۰۰۹، جیلی کمپانی DSI، بزرگترین تولیدکننده گیربکسهای اتوماتیک را خریداری کرد. در ۲۰۱۰، جیلی سهام کامل ولوو را از فورد خرید و به اولین گروه خودروسازی چندملیتی چین تبدیل شد. در سال ۲۰۱۴، جیلی وارد دوره جدیدی با تمرکز بر روی خودروهای پالایششده و عمومی شد و خودروی سدان امگرند جی تی را به بازار عرضه کرد.
سال ۲۰۱۶ تا ۲۰۱۹
در سال ۲۰۱۶، جیلی استراتژی تولید خودروهای SUV را آغاز کرد. در ۲۰۱۸، این شرکت به تولید خودروهای با انرژی جدید متمرکز شد. در ۲۰۱۹، جیلی خودروی MPV جیاجی را رونمایی کرد و برند الکتریکی جئومتری را در سنگاپور معرفی کرد. همچنین در همین سال، جیلی خودرو Atlas SUV 1.8TD را به بازار روسیه عرضه کرد.
زیرمجموعههای جیلی
گروه Geely امروزه مالک برندهای مختلفی از جمله ولوو، لتوس، پلستار، لینک اند کو، شرکت وسایل نقلیه الکتریکی لندن و پروتون است. این گروه خودروسازی بهطورکلی به پنج زیرگروه اصلی تقسیم میشود:
- گروه خودروسازی جیلی: تولیدکننده خودروهای برندهای Geely، لوتوس، لینک اند کو و پروتون.
- گروه ولوو: تولیدکننده محصولات برند ولوو و پلستار.
- خودروهای تجاری و انرژی جدید: شامل تولید خودروهای با انرژی جدید و تجاری.
- گروه تولیدکننده موتورسیکلت: تولید و عرضه موتورسیکلتها.
- گروه ویژه کسبوکارهای جدید: بخشهایی که به فناوریهای نوین و کسبوکارهای جدید اختصاص دارند.
محصولات جیلی
محصولات جیلی در حال حاضر به چهار دسته کلی تقسیم میشوند که این موارد عبارتاند از:
گروه خودروهای New Energy
- توگلا (Tugella)
- بوروی (Bo Rui GE)
- امگرند ای وی (Emgrand EV)
- جیاجی (Jia Ji)
خودروهای SUV و کراساوور
- Xingyue L
- Okavango
- Tugella
- Azkarra
- Atlas
- Emgrand X7
- Icon
- Coolray
- Emgrand GS
- GX3
خودروهای سدان
- Preface
- Bo Rui GE
- Emgrand GT
- Binray
- Emgrand GL
- Emgrand EV
- New Emgrand
- خودروهای MPV (اتومبیلهای چندمنظوره):
- Jia Ji
جیلی در ایران
قیمت خودرو یکی از عوامل مهم در انتخاب اتومبیل است، و در این زمینه برند جیلی نسبت به بسیاری از برندهای معروف خارجی در ایران، قیمت مناسبتری دارد. ورود این برند به ایران به سال ۱۳۹۰ بازمیگردد، زمانی که مدل جیلی امگرند ویECV) ) به بازار ایران عرضه شد.
پس از آن، مدلهایی مانند هاچبک ECV RV و شاسیبلند X7 نیز به کشور وارد شدند. پس از این دوره، به مدت دو سال خبری از واردات خودروهای جیلی به ایران نبود تا اینکه خودروسازی بم شروع به مونتاژ خودروهای این برند کرد. یکی از مدلهای مهمی که در این دوره مونتاژ شد، GC6 بود.
جيلی ام گراند EC7
شرکت جیلی که در حال حاضر سهامدار اصلی شرکت ولوو در بخش خودروهای سواری است، زیرشاخهای به نام امگرند دارد. این برند مشابه لکسوس برای تویوتا، نقش یک برند لوکس برای جیلی را ایفا میکند. اولین محصول امگرند، مدل جیلی EC7 بود که در سال ۲۰۰۹ وارد بازار خودروی چین شد. این خودروی کامپکت کلاس D توانست در سال ۲۰۱۱ امتیاز ۴ ستاره ایمنی از مؤسسه E-NCAP اروپا و امتیاز ۵ ستاره ایمنی از مؤسسه C-NCAP چین کسب کند.
X7-2013
درحالیکه عرضه مدلهای سدان و هاچبک جیلی امگرند در بازار ایران با نوسانات زیادی همراه بود، واردکننده خودروهای جیلی تصمیم گرفت مدل کراساور X7 را بهعنوان گرانترین خودروی چینی وارد بازار ایران کند.
با این حال، علیرغم داشتن مشخصات فنی نسبتاً مناسب و تجهیزاتی بیشتر نسبت به امگرند، بهعلاوه شباهتهای ظاهری این خودرو به نسلهای گذشته تویوتا RAV4، نتوانست در بازار ایران موفق شود. در نهایت، تنها یک سال پس از معرفی (۲۰۱۴)، این خودرو برای همیشه از فهرست خودروهای وارداتی حذف شد.